Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Onenigheid in bestuur van Farmers Defence Force

Geplaatst: 22/05/2020 


In het bestuur van Farmers Defence Force is een verschil van inzicht over hoe de organisatie verder gaat met het Landbouw Collectief. Danielle Hekman, penningmeester en secretaris, laat weten dat zij is opgestapt. Volgens haar is er geen democratie binnen het bestuur. Misha Brouwer werd eerder uit het bestuur gezet.

Ook Jeroen van Maanen is er volgens Danielle Hekman min of meer uit het bestuur gestapt. Hij verschilt van inzicht met van voorman Mark van den Oever, die zich erg kritisch uitliet over de manier waarop andere landbouworganisaties het Landbouw Collectief een vervolg willen geven. Van Maanen vertegenwoordigde Farmers Defence Force wanneer het Landbouw Collectief overleg voerde met het kabinet over het stikstofbeleid.

Voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force zegt dat het voor hem ‘een grote vraag’ is wat het probleem in het bestuur van zijn organisatie precies is. "Er zijn wel verschillen van inzichten. En soms moet je als voorzitter een knoop doorhakken waar misschien niet iedereen het mee eens is." Hij heeft de opgestapte bestuursleden uitgenodigd voor een verzoeningsgesprek. "Maar ik heb nog geen reactie."

bron: De Stentor, 21/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief