Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Europees webinar biodiversiteit, Green Deal en normen

01/10/2021  | Online


Op vrijdag 1 oktober organiseert NEN, in samenwerking met onze Europese koepelorganisatie CEN, een webinar over hoe normen een bijdrage kunnen leveren aan beschermen en verbeteren van biodiversiteit. De Europese Commissie geeft tijdens het webinar een toelichting op de Green Deal.

Het beschermen van onze biodiversiteit is een brede opgave die zich niet beperkt tot een sector of door een speler kan worden opgelost. Normen zijn breed gedragen afspraken die de samenwerking tussen verschillende organisaties mogelijk maakt. Tijdens dit webinar wordt een toelichting gegeven op Europees beleid, ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en hoe dat een bijdrage kan leveren aan deze maatschappelijke opgave.

Harmonisatie
‘Bescherming van biodiversiteit is een gezamenlijke opgave. Met normen spreken verschillende partijen dezelfde taal. Daarmee leveren normen een belangrijke bijdrage aan de Europese Green Deal,’ aldus Ronald Boon, voorzitter van de CEN-CENELEC Strategic Advisory Body on Environment (SABE) en een van de sprekers tijdens dit webinar.

Europese Commissie
Andere sprekers tijdens het webinar zijn Karolina D’Cunha, plaatsvervangend hoofd biodiversiteit bij de Europese Commissie, Andrea Nam, Project Manager bij CEN-CENELEC en Sylvain Boucherand, voorzitter van de ISO commissie voor biodiversiteit.

Aanmelden
Het webinar 'Biodiversity – harmonization through voluntary standards' vindt plaats op 1 oktober, van 10.00 tot 11.00 uur. Deelname aan het webinar is kosteloos. Aanmelden kan via de registratiepagina van CEN. Het webinar is in het Engels.

Organisatie: NEN

E-mail: mmnennl