Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Open dag SPNA proefboerderij Kollumerwaard

06/07/2021  | Munnekezijl


SPNA organiseert op dinsdag 6 juli 2021 op de Kollumerwaard een open dag.

Vanwege de risico’s van de nog steeds actuele Corona-situatie, is de opzet van de dag anders dan voorheen. Bezoekers zijn welkom nadat ze zich vooraf hebben aangemeld voor een tijdsslot en daaraan gekoppelde geleide rondgang langs de verschillende thema’s op het veld. Meer informatie over het opgeven en een actueel programma voor de beide open dagen is binnenkort te vinden via www.spna.nl

Lichte klei in Lauwersmeergebied
Op 6 juli is de open dag op de Proefboerderij Kollumerwaard in het Lauwersmeergebied. Hier wordt praktijkonderzoek verricht naar o.a. (poot-)aardappelen, suikerbieten en uien. Er lopen op dit moment een aantal interessante projecten met bijbehorende proef-/demovelden zoals Robuuste aardappelrassen, het eiwit-project Fascinating, perceelsemissie en het thema-veld verzilting. Daarnaast zal er vanuit het DAW (Delta plan Agrarisch Waterbeheer) een aantal projecten worden toegelicht. In het veld is een brede verscheidenheid aan proefvelden te bekijken, waarbij deskundigen een toelichting geven. Tot slot kan ook het resultaat van een tweetal verschillende (aan-) frees technieken in peen en aardappel op het veld worden beoordeeld door de aanwezigen.

De open dag op de Kollumerwaard wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland.

Adres: SPNA locatie Ebelsheerd, Hooge Zuidwal 1 in Munnekezijl. 

Aanmelding vooraf verplicht
Voor de dag geldt: U bent van harte welkom, maar alleen na aanmelding vooraf, (via www.spna.nl) waarbij u uw voorkeur voor uw starttijd kunt aangeven. Vol=vol!

Locatie: SPNA locatie Ebelsheerd, Hooge Zuidwal 1 in Munnekezijl

Organisatie: SPNA