Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Greenport Aalsmeer - innovatiecafé over biodiversiteit

22/06/2021 15:00 u  | Online


Op dinsdag 22 juni organiseert Greenport Aalsmeer een innovatiecafé over biodiversiteit. Biodiversiteit staat maatschappelijk hoog op de agenda en is ook voor de tuinbouw een belangrijk thema. Een bekend voorbeeld is om biodiversiteit in te zetten als teeltmaatregel (bij plaagbestrijding of bestuiving). Biodiversiteit is goed voor de natuur en het duurzame imago van de sector. 

Collega-greenport West-Holland wil nog een stap verder zetten en is daarom gestart met het project ‘Functionele Biodiversiteit’ waarin het draait om de biodiversiteit in en om de kas, om zo natuurlijke vijanden van plaaginsecten aan te trekken. Maar er wordt ook gekeken naar substraten om de plant weerbaarder te maken. Binnen dit project is een zogenaamde ‘Community of Practice’ opgericht waarin ondernemers en kennisinstellingen met elkaar samenwerken om tot innovaties te komen die partijen individueel niet kunnen bereiken.

Sprekers:

  • Eveline Stilma, projectleider bij Greenport West-Holland, vertelt wat het belang van biodiversiteit is voor de tuinbouw, hoe ze dit in Greenport West-Holland organiseren en wat u daar als tuinbouwondernemer aan hebt. 
  • Nic van der Knaap, voormalig directeur van veredelingsbedrijf Anthura, vertelt over zijn drijfveren en inspiratie om serieus werk te maken van biodiversiteit.
  • Felix Wäckers, directeur R&D van Biobest, licht een aantal interessante resultaten van experimenten met toegepaste biodiversiteit toe.

Bent u er ook bij op dinsdag 22 juni? Meldt u zich dan nu aan.

Organisatie: Greenport Aalsmeer