Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Webinar over de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting - deel 2

17/06/2021  | Online


Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het ziekteverzuim. Werkdruk en ongewenste omgangsvormen zijn een factor bij het ontstaan van fysieke ongelukken op het werk. Onder auspiciën van ISO ontwikkelde een internationale werkgroep van experts een guideline voor een systematische en structurele aanpak ervan: ISO 45003.

ISO 45003 is een managementsysteem voor de aanpak van PSA en wordt op 7 juli 2021 gepubliceerd. Voorafgaand hieraan worden er een aantal webinars georganiseerd. Deze vinden op 9, 17 en 23 juni 2021 plaats. In deze webinars is er een preview met de highlights van deze nieuwe norm en in elk webinar wordt een ander belangrijk aspect uitgediept.

Webinars

  • 9 juni - De norm toegelicht en verantwoordelijk leiderschap.
  • 17 juni - De norm toegelicht en risico's PSA en beheersing door riskmanagement.
  • 23 juni - De norm toegelicht en afschrikwekkende of juist voorbeeldig voorbeelden uit de praktijk: het belang van een de aanpak van ongewenste omgangsvormen.

Aanmelden voor webinar ISO 45003.

Meer informatie
Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Laurens Geense, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 180 of e-mail iv@nen.nl of kijk op www.nen.nl/arbeid-veiligheid 

Organisatie: NEN