Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Digitale Meet & Greet Energie

09/12/2020 15:30–17:00 u  | Online


Graag nodigen we u uit voor de digitale Meet & Greet Energie op woensdagmiddag 9 december om 15.30 uur. Het wordt een bijzondere digitale bijeenkomst. De Meet & Greet markeert de start van het nieuwe EnergieAkkoord van Greenport West-Holland. Het thema is dit jaar:

'Energie voor kas en stad'
De tuinbouw en de gebouwde omgeving (zoals steden en dorpen) kunnen samen optrekken en elkaar versterken in de energietransitie. Want met een goede samenwerking zijn gezonde business cases mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om warmtenetten. Daardoor zijn  grote stappen te zetten in het verder terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Daarom heeft de Meet & Greet dit jaar als thema ‘Energie voor kas en stad’. Wethouder Liesbeth van Tongeren van Den Haag is keynote speaker: haar presentatie staat in het teken van de samenwerking tussen de tuinbouw en de stad in de energietransitie. Stijn Schlatmann geeft een toelichting op Warmtesamenwerking Oostland, waarin ook de koppeling met de gebouwde omgeving wordt gemaakt.

Volgende fase EnergieAkkoord
In 2017 werd het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland ondertekend. In dat Akkoord werken we met zo’n 50 partijen aan terugdringing van CO2-emissie in de tuinbouw. Het ultieme doel is een klimaatneutrale tuinbouwsector in 2040. Op 1 januari 2021 gaat de volgende fase van het EnergieAkkoord van start. De Meet & Greet Energie is de aftrap voor dit vernieuwde Akkoord.

Programma

15.30 uur Start door dagvoorzitter Rob Veenman
  Stijn Schlatmann (projectleider WSO): Warmtesamenwerking Oostland
  Liesbeth van Tongeren (wethouder Den Haag): Samenwerking van stad en kas in energietransitie
  Nieuw EnergieAkkoord door Frank van Kuppeveld (ambassadeur Energie Greenport West-Holland en wethouder Pijnacker-Nootdorp)
  Jacco Besuijen (Telersvereniging Prominent, lid stuurgroep EnergieAkoord)
  Bijdrage van Adri Bom-Lemstra (voorzitter EnergieAkkoord en Greenport West-Holland en gedeputeerde PZH)
  Tijdens deze Meet & Greet is er voldoende ruimte voor interactie via de chat met de sprekers
17.00 uur Einde digitale bijeenkomst


Deelnemen

De Meet & Greet wordt live gestreamd. U kunt deelnemen door u vooraf aan te melden via deze link. U krijgt dan tijdig de juiste link toegestuurd.

Organisatie: Greenport West-Holland