Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Webinar Boer bij Kennis - Droogte en hoe hiermee om te gaan

29/09/2020  | Online


Het klimaat verandert, we hebben steeds vaker te maken met extreme buien en perioden van droogte.
De afgelopen 3 jaren kenmerkten zich door extreem droge perioden, terwijl er op andere momenten zware buien vallen. Daarnaast vragen we steeds meer van de grond en nemen de (potentiele) gewasopbrengsten nog steeds toe.

Waar is de vochtlevering van de bodem van afhankelijk en hoe kun je deze vergroten?
Dit zijn vragen die we behandelen in deze korte webcursus.

We geven inzicht in maatregelen die genomen kunnen worden in de praktijk en delen ervaringen van agrariërs over genomen maatregelen. De cursus wordt online gegeven en duurt een vol uur. Deelname is geheel kosteloos!

Aequator Groen & Ruimte
Aequator Groen & Ruimte biedt diverse cursussen aan voor erfbetreders en agrarische adviseurs gericht op onder andere bewustwording en kennisverspreiding over bodem en bodemmanagement. Vanaf december 2019 bieden wij daarom diverse cursussen aan, die waar nodig specifieker voor uw regio of sector kunnen worden ingevuld: Bodemcursussen voor erfbetreders (pdf) . Samen met de WUR en Aeres Hogeschool verzorgen wij vanuit Aequator Groen & Ruimte de inhoud van de cursussen. Deze zijn – gezien de omstandigheden van de corona-pandemie- op afspraak ook als webinar te volgen.

De eerstvolgende cursussen vinden plaats op 28 en 29 september. Deze gaan over droogte en hoe hiermee om te gaan. Ook geven wij cursussen over het vastleggen van koolstof in de bodem op 19 oktober. Meer informatie over de cursussen kunt u vinden op https://www.aequator.nl/boer-bij-kennis/ en voor de cursus op 28 september kunt u zich aanmelden via https://www.aequator.nl/cursussen/droogte_28_sept_19u/ .

Geïnteresseerd? Mail ons op aequator@aequator.nl en wij overleggen met u om een geschikte datum te vinden.

Organisatie: Aequator Groen & Ruimte

E-mail: aequatoraequatornl