Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Najaarsbijeenkomst Berry Plaza

05/11/2020  | Egchel


Op donderdag 5 november organiseert Delphy voor de 2e keer een Najaarsbijeenkomst voor telers op Berry Plaza. De Najaarsbijeenkomst is een informatieve bijeenkomst over lopende proeven en achtergrond van de proef. (Klik hier voor een impressie van de najaarsbijeenkomst 2019).

Net als bij de Berry Plaza September bijeenkomst worden er voor deze editie de nodige maatregelen getroffen voor een COVID-19 proof event. Om deze reden hebben we deze editie een ochtend- en middagprogramma om het bezoek te spreiden. Uiteraard nemen we de richtlijnen van het RIVM in acht. De bijeenkomst bestaat uit workshop rondes: in kleine groepen wordt er gerouleerd tussen diverse thema’s. Bij de afsluitende lunch (ochtend) of borrel (middag)  is er tijd en ruimte om te netwerken.

Berry Plaza huisvest dit najaar diverse proeven en onderzoeken. Op het trayveld liggen diverse proeven op het gebied van plantweerbaarheid en teeltoptimalisatie van nieuwe rassen. In een product en strategieproef wordt onder andere gekeken naar de weerbaarheid tegen Phytophthora. Tevens wordt er gekeken naar de rol van substraat, aangezien substraat een belangrijke regulator van vocht is in de trayplantopkweek. Er liggen dit jaar in totaal 16 objecten gericht op een weerbare opkweek, verspreidt over meerdere proeven in herhaling. Dit jaar vindt ook de opkweek van diverse junidrager en doordragers plaats op het trayveld. Dit is het startmateriaal voor de proeven in de productieteelt 2021.

In de kas ligt een demonstratieproef met een aantal doordragers (verse planttypen) waarbij gekeken wordt naar een doorteeltstrategie. Met als doel eerste inzichten te verkrijgen, om deze teeltstrategie in de toekomst verder te kunnen optimaliseren. Tevens worden er nu ook stekken gemaakt van doordragers om tijdig te kunnen starten met het maken van verse planten voor 2021. Tot slot liggen er in de productieteelt nog proeven met Moleaer nanobubble technologie en organische bemesting van Koppert Biological Systems.

Klik hier om u aan te melden.

Organisatie: Delphy