Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

GreenportLIVE: Agrotoerisme, over 'houden van' toeristen

24/09/2020  | Warmond


Onze Greenport trekt veel toeristen. Van voor- tot najaar is er altijd wel een bloeiend veld te bewonderen. Toch zijn er in de Duin- en Bollenstreek nog weinig agrotoeristische activiteiten. Daarom organiseren wij samen met de gemeente Lisse een GreenportLIVE over 'houden van' toeristen. 

Wij hebben mooie voorbeelden gevonden en sprekers geïnteresseerd om het thema toe te lichten. Denk aan De TulperijAmsterdam Tulip Experience of natuurlijk onze gastheer van de middag: Landwinkel Pennings. Van wat verder weg komen Marbel de Graaf (Leven van de Wind), Petra Barendse (Bezoek Agriport) en Aad Straathof (De Straat-Hof) om hun verhaal persoonlijk toe te lichten en jullie te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan. Heb jij wel eens gedacht aan een nieuwe wending van je bedrijf?
Meld je dan snel aan, want vol = vol.

Agrotoerisme 

Met agrotoerisme trek je bezoekers naar jouw bedrijf. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld bij jou logeren, iets beleven of producten kopen. En mensen leren terwijl ze bij jou verblijven meer over het bedrijf én de omgeving: storytelling dus. In onze streek hebben wij al een aantal mooie voorbeelden. En wij denken dat er qua aanbod nog wel wat bij kan. Zie jij voor jezelf agrotoerisme als een kans, kom dan 24 september ook. 

Gemeente Lisse 

Deze GreenportLIVE organiseren wij samen met de gemeente Lisse. Gemeente Lisse is er zelf ook en wil van jullie horen wat de wensen en behoeften zijn op het gebied van agrotoerisme. En of de gemeente hierin een ondersteunende rol kan spelen. De uitkomsten van de bijeenkomst delen wij natuurlijk ook met de andere gemeenten in de Greenport.

Programma over 'houden van' toeristen 

15.30 uur Inloop 
15.45 uur Start Plenair Programma

  • Afwisselend video en live-gesprek 
  • Introductie plannen gemeente Lisse door wethouder Kees van der Zwet
  • Groepsdiscussie / een-op-een gesprekken met bijdragen van studenten mboRijnland 

17.30 uur Nagesprek op gepaste afstand met een drankje 
18.30 uur Einde 

Aanmelden verplicht, maximaal 30 deelnemers

Deze GreenportLIVE wordt voor jullie georganiseerd door Stichting Greenport Duin- en Bollenstreek en Gemeente Lisse. In verband met de covid-19 maatregelen is de bijeenkomst door maximaal 30 deelnemers bij te wonen. Voorrang hebben bedrijven uit Lisse en bedrijven die al een wens hebben liggen maar niet weten waar te beginnen. Op onze website vind je nog extra inhoudelijke informatie bij de sprekers. Meld je snel aan, want vol = vol. 

Locatie: Landwinkel Pennings, Hellegatspolder 1

Organisatie: Greenport Duin- en Bollenstreek