Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Webinar Telen met toelating meer natrium

10/12/2020  | Online


Vanaf oktober wordt er een aantal webinars gehouden over water & glastuinbouw. De organisatie van de webinars is in handen van Glastuinbouw Nederland en Wageningen UR Businessunit Glastuinbouw. Doel is om informatie te geven over het onderzoeks- en innovatieprogramma Glastuinbouw Waterproof. Uiteraard worden tijdens de online bijeenkomsten de resultaten uit dit programma gedeeld.

WaterEvent wordt WaterWebinars
In oktober zou voor de elfde keer het WaterEvent worden georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen UR Businessunit Glastuinbouw. Vanwege de coronarichtlijnen van de RIVM is het houden van een evenement, op de manier zoals we dit de afgelopen jaren hebben gedaan, helaas niet mogelijk. Om toch informatie uit het onderzoeksprogramma te kunnen delen, is er voor gekozen om dit te doen middels een viertal webinars, verspreid over de komende maanden. Deze workshops zijn bedoeld voor telers, beleidsmakers, leveranciers en andere betrokkenen bij de glastuinbouw.

Onderzoek Stichting KijK
Telers in de glastuinbouw betalen mee aan een aantal relevante wateronderzoeken. Een belangrijk aantal van de onderzoeken uit het programma Glastuinbouw Waterproof wordt gefinancierd door Stichting Kennis in je Kas. Alle glastuinbouwers betalen mee aan het onderzoek dat wordt gefinancierd door deze stichting KijK.
Via de webinars kunnen de deelnemers zich laten informeren over een aantal van deze projecten en over de doelstellingen van het programma. Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen en mee te denken met de uitvoering van dit programma.

Onderwerpen Webinars
De waterwebinars zijn live te volgen op de volgende donderdagmiddagen:

  • 1 oktober: Onderzoek naar nulemissie en goed gietwater
  • 15 oktober: Emissiebeperking in de grondteelt
  • 19 november: Ionspecifiek telen
  • 10 december: Telen met toelating meer natrium

De webinars zullen plaatsvinden om 15.30 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan binnenkort via de website van Gastuinbouw Nederland. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het programma van de webinars wordt komende dagen aangevuld en live gezet.

Organisatie: Glastuinbouw Nederland / Wageningen UR Businessunit Glastuinbouw