Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Zuiveleiwitten: nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden

08/10/2020  | Online Event


Op 8 oktober 2020 vindt het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats. Nu we maar beperkt bij elkaar mogen komen vanwege Covid-19 heeft het symposium een andere vorm dan je gewend bent, namelijk digitaal.

Het symposium bestaat uit een afwisselend programma van korte presentaties. Voorafgaand aan het symposium komen uitgebreider presentaties beschikbaar over de verschillende onderwerpen. De rode draad van het symposium is het onderwerp melkeiwitten.

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van onze voeding, maar ook van ons lichaam. Er is al decennia lang onderzoek gedaan naar zuiveleiwitten. Velen zullen zich het caseïnemodel van Pieter Walstra nog herinneren, maar het onderzoek staat niet stil en inmiddels is ontzettend veel meer kennis vergaard.

Tijdens dit symposium krijg je een kijkje in de wetenschappelijke reis die we hebben doorgemaakt met betrekking tot zuiveleiwitten, zowel caseïnes, wei-eiwitten als de eiwitten die in kleinere hoeveelheden voorkomen komen aan bod. Waarom is het nuttig om onderzoek te doen naar eiwitten? Hoe kunnen we de kennis toepassen in de levensmiddelenindustrie? En wat zijn de vraagstukken waar de wetenschap zich op dit moment en in de toekomst over zal buigen?

Wil je aan dit symposium deelnemen? Aanmelden kan via onze website: www.genootschapmelkkunde.nl.

Organisatie: Genootschap ter Bevordering van Melkkunde

E-mail: secretariaatgenootschapmelkkundenl