Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Boomkwekerijmiddag Bodem en Water de Kempen, voor teelt en aanplant

24/09/2020  | Haaren (Noord-Brabant)


Smeets Agroconsultancy, Hessel Marketing & Communicatie, Boomkwekerij M van den Oever en Delphy nodigen u uit voor een bijeenkomst voor boomkwekers op 24 september aanstaande. Locatie Boomkwekerij M van den Oever in Haaren (Noord-Brabant).  De middag, met tevens de mogelijkheid deze middag op te voeren voor verlenging van de spuitlicentie, onderdeel teelt,  vindt plaats in het kader van het project ‘Bodem en Water de Kempen’. Afgelopen drie jaar hebben de uitvoerders met 16 boomkwekers in dit project, ondersteund door Waterschap de Dommel, gewerkt aan klimaatbestendige en duurzame bodemverbetering. Tijdens deze interessante middag willen we graag de ervaringen delen en u meenemen in alle facetten van een duurzame teelt. Tijdens de middag laten diverse bedrijven u de mogelijkheden zien van bloemstroken, compost, bodemverbeteraars, onkruidbestrijding en verplant- en plantmachines op GPS. 

De belangrijkste vraag is hoe we in de aanplant zodanig de bodem in conditie kunnen brengen en houden dat het mogelijk is daarmee de basis te leggen voor een gezonde aanplant. Een weerbare aanplant en het stimuleren van de biodiversiteit maken ook deel uit van de strategie. U maakt in kleine groepen een ronde langs diverse bedrijven die u praktische handvatten bieden voor een duurzame aanplant.

Programma

De dag wordt georganiseerd binnen de maatregelen van het RIVM in verband met COVID19. Dat betekent dat we waarschijnlijk ook gaan werken met tijd slots. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvangt u van ons de uitnodiging met daarin de exacte starttijd. 

13.30 uur: ontvangst kleine groepen en koffie en thee. En aansluitend rondgang langs diverse inleiders.

17.00: einde

Deelnemers

De volgende bedrijven zijn aanwezig tijdens de middag:

 • Micosat: ondergrondse biodiversiteit voor een weerbare en gezonde aanplant
 • PHC: zichtbare effecten van toepassing van Mycorrhizae bij aanplant
 • DLF: effecten van groenbemestermengsels en bloemenmengsels.
 • Door inzaai van inheemse wilde planten zaden meer biodiversiteit in de leefomgeving van mensen, planten en dieren. Cruydthoeck
 • Van Iersel Compost: Op basis van een bodemanalyse samenstellen van een Vigro Receptmix ter optimalisering van de teelt.
 • Greenguard: natuurlijke oplossingen voor boomverzorging, bodemverbetering, plaagbescherming en plantversterking.
 • Inzet steenmeel en Leonardiet, basis voor gezonde bodem en een gezond gewas: Poortershaven Minerals BV
 • Orgapower, kernmix een goede basis bij aanplant.
 • CLTV: biologische bestrijders inzetten voor emelten/engerling en buxusmot/rups.
 • Pireco: producten die het herstellend vermogen van het gewas ondersteunen.
 • Damcon: inzet mechanische onkruidbestrijding en toepassing  mastspuit (vooruitlopend op de wetgeving vanaf 2021)
 • Loon- en grondbedrijf Mulders BV: demonstratie van bomen rooien met een kluitenbak, verplantmachine voor grote bomen en tractor en plantmachine op GPS.
 • Smeets Agroconsultancy BV: ervaringen project Bodem & Water de Kempen.
 • Mertens

Opgeven en kosten

Geïnspireerd geraakt door het interessante programma? Dan kunt u zich opgeven bij Karolien van Raak, Delphy:  K.vanRaak@delphy.nl. U ontvangt dan het aanmeldingsformulier.  Vanwege de maatregelen in verband met COVID-19 is opgave van te voren noodzakelijk.

De kosten voor deze middag zijn: €35,- (excl. BTW), zonder spuitlicentie en €65,- (excl. BTW) wanneer u de middag voor de verlenging van de spuitlicentie wilt laten meetellen. 

Locatie: Boomkwekerijen M. van den Oever & Zonen BV Kerkeind 12 5076

Organisatie: Hessel Marketing & Communicatie

Telefoon: 06-43278858
E-mail: ehesselhesselmarketingnl