Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Velddag Fruitbedrijf Wouters

18/08/2020 12:15–17:00 u  | Reijmerstok


Op 18 augustus wordt in het kader van het POP3 project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten Limburg’, een extra veldmiddag georganiseerd speciaal voor fruittelers. Het project wordt gefinancierd door de Provincie Limburg en de EU in het kader van de plattelandsprojecten.

Deze middag geeft de handvatten voor een omslag naar een duurzame teelt, waar in de bodem de basis wordt gelegd. En tevens het verbeteren van de plantweerbaarheid waarbij onder andere bladbemesting een cruciale rol speelt.  Tijdens de middag gaat u in gesprek met experts en toeleveranciers van bodem producten, bladmeststoffen en groene middelen die een rol kunnen spelen bij een duurzame teelt.  Er zijn tevens diverse praktijkproeven rondom kwaliteit en houdbaarheid van grootfruit te zien zijn. Ook is er aandacht voor de onkruidbestrijding. Juist in het mooie heuvelland is een combinatie van chemische en mechanische onkruidbestrijding de meest ideale oplossing. 

Tijdens deze middag volgt u in kleine groepjes een route langs de diverse onderdelen van de dag. Hieronder een overzicht van de onderwerpen (kijk ook op de website www.limburgsegrond.nl/agenda/velddag/ voor een actueel programma):

  • Door inzet van een strategie op basis van Mycorrhizae, bodemschimmels en bacteriën, naar snelle start van de teelt en een gezond gewas. En de rol van compost en Trichoderma schimmels daarbij. In samenwerking met PHC, Micosat en Orgapower;
  • Toepassing van Zeoliet in Conference voor binding van voedingsstoffen en stimulering bodemleven. In samenwerking met Poortershaven.
  • Inzet calcium meststoffen en strategie voor reductie kurkstip in Junami (SOILTECH en Servaplant);
  • Inzet EVR en calcium meststoffen i.r.t. kurkstip in Jolly Red en vruchtkwaliteit Conference. Praktijkproef met Jadis Agri en Holland Fyto.
  • Groenbemestermengsels geven verbeterslag en de basis voor een goede vervolgteelt. En toepassing bloemstroken. DLF.
  • Humine zuur voor goede start in een nieuwe aanplant. In samenwerking met Humintech.
  • Mechanische onkruidbestrijding in de fruitteelt met toelichting Herman Krebbers, Delphy.
  • Hans Smeets  Smeets Agro Consultancy BV:  effecten van bladmeststoffen op de kwaliteit van het fruit.
  • Ook nemen Agrea, Mertens en Fruitveiling Zuid-Limburg deel aan de dag.

U kunt deze middag opvoeren voor verlenging van de spuitlicentie, onderdeel teelt. De kosten bedragen dan €65,- (excl. 21% BTW).  Zonder spuitlicentie deelnemen? Dan zijn de kosten €30,- (excl. 21% BTW). 

Dit project wordt door Delphy uitgevoerd. In nauwe samenwerking met Hessel Marketing & Communicatie en Smeets Agroconsultancy.

Locatie: Groenendalsbergweg 1, 6274 NS Reijmerstok

Organisatie: Project Limburgse Grond, Esther Hessel

Telefoon: 06-43278858
E-mail: ehesselhesselmarketingnl