Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Webinar: vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

30/06/2020  | Online


Algen en zeewier zijn in opkomst als plantaardige vis- en vleesvervanger. De verkoop van plantaardig voedsel is in de afgelopen jaren sterk gestegen. In de zoektocht naar een gezonde leefstijl in tijden van corona bieden algen en zeewier een goede oplossing.  In een webinar van de European Algae Biomass Association (EABA) doen verschillende producenten van vleesvervangers op basis van zeewier en algen hun verhaal.

EABA brengt wetenschappers, ondernemers en besluitvormers bij elkaar en organiseert een serie interactieve webinars in samenwerking met Building on Events. Op 30 juni vindt een webinar plaats over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier. Verschillende producenten vertellen hun verhaal; Odontella, een Franse bedrijf maakt zalm van microalgen en het Duitse Viva Maris produceert worsten op basis van algen. Ook trends en een toekomstvisie over plantaardig voedsel komen aan de orde.

“De huidige crisis zet de maatschappij aan het denken over de toekomst van voedsel. Plantaardige voeding wint in rap tempo aan populariteit. De Wereldwijde vleesindustrie krimpt dit jaar met 5,3% door corona, aldus GlobalData. Naar verwachting zet deze trend door, ook na corona. Zo is  bijvoorbeeld nu “plantaardige” vis de nieuwste veganistische trend, aldus het zakenblad Forbes deze maand. Zeewier kan door het hoge gehalte aan eiwitten op termijn een mooi eiwitrijk alternatief bieden voor vlees en vis”.

Alexandra Mosch, vice president van EABA beaamt dit: “Het coronavirus doet ons beseffen hoe belangrijk gezond voedsel is, hoe kostbaar voedzame plantaardige producten zijn om gezond te leven”. “Bovendien zijn mensen zich meer bewust van klimaatverandering, schone lucht, ongerepte landschappen en schone oceanen. Algen bieden geen totaaloplossing voor het enorme probleem van klimaatverandering, maar wat we zeker weten is dat algen een deel ervan kan oplossen: namelijk plantaardige, duurzame proteïne leveren voor ons voedsel.”

Klik hier voor meer informatie.

Organisatie: EABA