Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Introductietraining Risicomanagement en de werking van termijnmarkten (niveau I)

25/09/2020  | Locatie volgt


Termijnmarkten worden gebruikt als informatiebron of als instrument om risico’s af te dekken bij grote prijsstijgingen of -dalingen. Maar hoe werken de termijnmarkten nu echt en hoe kunt u ze zelf gebruiken? De introductietraining is een training waarbij inzicht wordt gegeven in de werking van de grondstoffentermijnmarkten.

In deze training worden de belangrijkste concepten van risicomanagement met behulp van goederentermijnmarkten besproken.Vervolgens wordt uitgelegd op welke wijze deze marktengebruikt kunnen worden voor risicomanagement door onder andere landbouwers,handelaren en verwerkers van landbouwproducten.

De cursusleiding ligt in handen van Prof. dr. Ir. Joost M.E. Pennings. Professor Pennings is een autoriteit op het gebied van risicomanagement en het gebruik van instrumenten voor risicomanagement met bijzondere aandacht voor grondstoffen en energiedragers. Eén van zijn drijfveren is het geven van inzicht in het functioneren van goederentermijnmarkten.

Meer informatie kunt u lezen in de folder.  

Organisatie: Commodity Risk Management


Telefoon: 06-53696470
E-mail: infocommodity-rm-academynl

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief