Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

Sector

in de periode:

  t/m  

Webinar Bemesting en precisielandbouw

28/01/2021 09:30–12:00 u  | Online


Bemestingsnormen bieden duidelijke handvatten om je bodem te bemesten. Maar hoe kun je zelf meer sturing geven aan het bemesten van je land? Hoe maak je een bemestingsplan gericht op bodemvoeding en plantenvoeding, zowel op gewas als op bedrijfsniveau?

Namens OCI Agro zal Anna Zwijnenburg meer vertellen over het bemesten van plant èn bodem. De bodem is een de belangrijkste basis om een goed gewas te kunnen telen. Het samenspel tussen organische mest en kunstmest speelt hierbij een rol. Hoe werken (organische) meststoffen? Hoe benut je voedingsstoffen optimaal? Tijdens deze presentatie gaan we verder op in. Kijk ook eens op www.nutrinorm.nl waar je alle basiskennis over bemesting en bodem kunt vinden.

Jan Wijnen van BioScope geeft uitleg over de mogelijkheden om plaatsspecifiek te bemesten aan de hand van satellietbeelden. Landbouwpercelen in Nederland zijn zelden egaal van grondsoort en daardoor blijft ook de groei van gewassen pleksgewijs achter. Satellietbeelden geven boeren een “extra oog” om deze verschillen waar te nemen. Hiermee kun je de bemesting aanpassen aan de pleksgewijze behoefte. Met de FieldScout-app van BioScope kun je satellietkaarten met de groeiverschillen eenvoudig meenemen in het perceel en kun je per plek de juiste maatregel(en) nemen. Voor meer informatie zie www.fieldscout.nl

Aanmelden graag via het inschrijfformulier

Organisatie: CIV Groen Agro praktijkcluster